Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A SZENTEK TITKA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 15.

Image Május 16-án, pénteken 17 órakor a Városház téren nyílik meg a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum új kiállítása, A szentek titka címmel. Az eseményen köszöntőt mond Spányi Antal székesfehérvári püspök. A kiállítást Kubik Anna Kossuth-díjas színművész nyitja meg. A tárlat megnyitóján közreműködnek a Hermann László Zeneiskola tanárai. A kiállítást keddtől szombatig reggel 10-től este 18 óráig lehet majd megtekinteni.

Tovább...
 
Beszéljünk kortársul! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 15.

Image A 15. Kortárs Művészeti Fesztiválon közönségtalálkozókkal várják a színházkedvelőket a Vörösmarty Színházba. A nézők találkozhatnak A Mester és Margarita, a Lear király és a Mesterkurzus című előadások alkotóival. A beszélgetéseken a részvétel ingyenes!

Tovább...
 
JAVASLATOKAT VÁRNAK A PRO THEATRO DÍJRA Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2014. május 14.

Image Idén június 13-ig adhatják le szavazataikat a fehérváriak a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis-díjra, amely a Vörösmarty Színházban tevékenykedő színművésznek, énekművésznek, táncművésznek, dramaturgnak, zeneszerzőnek, koreográfusnak, rendezőnek, díszlettervezőnek, jelmeztervezőnek adományozható munkásságuk elismeréseként.

Tovább...
 
 A közös álom igazi összetartó erő a teátrumban Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. május 13.

Image - „Székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata egy „szerencsés cuvée”, egy kedvező elegy, amelyben megtalálhatóak a sztárok és pályakezdők, régi és új kedvencek egyaránt. Ebből Szikora János egy finom, nemes, jó tűzű, érett „bort kavart”. Nincsen benne semmi zavaró felhang” – fogalmazott interjúnkban Dr. Matuz János, művészeti intendáns, akivel a közönségbarát teátrumról, a város szakrális üzenetéről és az Újszövetség Maraton tapasztalatairól is beszélgettünk.

Tovább...
 
REPÜLŐ MAJÁLIS LESZ VASÁRNAP A BÖRGÖNDI REPÜLŐTÉREN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 13.

Image Május 18-án Repülő Majálist tartanak a börgöndi repülőtéren. Az idén a 25. évfordulóját tartó Albatrosz Repülő Egyesület színes programokkal várja az érdeklődőket. Gyermekprogramok, helikopter bemutató, ejtőernyős bemutató és Veres Zoltán Európa bajnok műrepülőt is megnézhetik a nézők.

Tovább...
 
EURÓPAI DÍSZNÖVÉNY ÉS KERTMŰVÉSZETI NAPOK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 13.

Image Idén már 10. alkalommal rendezik meg május 30. és június 1. között a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély 50 hektáros parkjában az „Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat”. A háromnapos esemény díszvendégei a hagyományos módon részt vevő Franciaországon kívül, Görögország és Olaszország lesznek. Az idei tudományos konferencia témái a „Mediterrán növények és parkok”, valamint a „Kertművészet és fenntartható fejlődés Európában” lesznek.

Tovább...
 
Koldus és Királyfi a Talentum Református Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. május 12.

Image Mark Twain halhatatlan remekének, a Koldus és Királyfi történetének két főszereplője Tom és Edward gondolt egyet és ellátogatott Székesfehérvárra, a Talentum Református Általános Iskolába egy tanórára. Komolyra fordítva szót, a Vörösmarty Színházban legutóbb színpadra vitt és nagy sikerrel bemutatott zenés darab főszereplője Börcsök Olivér és Lehotai Miksa rendhagyó közönségtalálkozón vett részt egyházi intézményben és osztotta meg élményeit az ifjú közönséggel lelkes érdeklődést kiváltva a diákok körében.

Tovább...
 
Emlékérmet adtak ki Ybl Miklósról a fehérvári éremgyűjtők Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. május 12.
A Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában nyitották meg ma délelőtt a XXIX. Alba Regia Éremgyűjtő Találkozót. A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezetének hagyományos májusi programján bemutatták a „Fehérvári nagyjaink” éremsorozat második darabját, az Ybl Miklós emlékérmet, amellyel a 200 éve Székesfehérváron született neves építész előtt tiszteleg a szervezet és a város. A numizmatikai börze, egyben a kiállítás első napján díjakat is átadtak, elismerésben részesült többek között dr. Cser-Palkovics András polgármester a MÉE Fejér Megyei Alba Regia Szervezetének támogatásáért. A május 17-ig nyitva tartó kiállításra – az előző évekhez hasonlóan – ezúttal is sok látogatót várnak szervezők.
Tovább...
 
Klasszikus művekre való kortárs reagálás Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. május 09.

Image 22 szervező, 25 helyszín, 42 féle program 47 alkalommal, összesen 59 produkció, több mint nyolcvan művész és alkotó közreműködésével rendezik meg a 15. Kortárs Művészeti Fesztivált május 13-18. között Székesfehérváron. A helyszínek az Alba Pláza mozijától kezdve, a Bory-váron át körbeölelik a városi intézmények tereit, termeit, udvarait. A hagyományos fesztiválnyitót a felújított Fő utcán, a megszokott és megszeretett művész-zászlók alatt, az Igéző előtti téren tartják majd május 13-án, kedden 19.00 órától.

Tovább...
 
"Bálványok és démonok" a múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. május 09.
A Szent István Király Múzeumban mutatták be tegnap délután a „Bálványok és démonok - Csók István (1865-1961) festészete” című tanulmánykötet. A könyv az elismert festő munkásságát és életét mutatja be. A képekkel gazdagon illusztrált kiadás méltán váratott magára ilyen sokáig és minden bizonnyal beteljesíti a hozzá fűzött reményeket.
Tovább...
 
MÁJUSBAN IS KORÁBBAN KEZDŐDNEK A MESTER ÉS MARGARITA ELŐADÁSAI Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 09.

Image A Mester és Margarita című előadás kezdési időpontját májusban is 19 óra helyett 18.30-ra változtatta a Vörösmarty Színház, hogy előadás után a nézők kényelmesen elérhessék az autóbuszt. Eszerint május 9-én, 10-én, 14-én, 16-án és 17-én 18.30-kor kezdődik A Mester és Margarita.

Tovább...
 
<< Első < Előző 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4335 - 4345 / 6216